dijous, de desembre 22, 2005

 

Nova convocatòria: 22 de desembre a les 20 h cassolada a Plaça Sant Jaume


El proper 22 de desembre a les 20 h., un dia abans de la seva aprovació, s'ha convocat a Plaça Sant Jaume una cassolada contra la nova ordenança cínica. Porteu cassoles, estris de cuina, xiulets i tota mena de material que fagi soroll a fi i efecte de mostrar el nostre descontent.

Fe-m'ho córrer.

dilluns, de desembre 19, 2005

 

Vídeo de la manifestació

Des d'aquí us podeu descarregar el vídeo que s'ha editat de la manifestació contra l'ordenança cínica.

dissabte, de desembre 17, 2005

 

5000 persones prenen els carrers en defensa de l'espai públic i contra la imposició d'Ordenances CíviquesMilers de persones han participat avui de la marxa popular contra les ordenances del civisme que volen imposar des de l'ajuntament de Barcelona. Segons el nostre recompte més de 5.000, que han arribat a omplir de gom a gom durant força estona la plaça dels Àngels. La marxa que reunia desenes de grup afectats per les ordenances directament i moltes altres persones que indirectament veuran retallades les seves llibertats per l'aplicació d'aquest decret. S'han pogut veure tres grans batucades de tambors que amenitzaven la marxa. La protesta ha començat amb columnes de prop de 200 manifestants que han baixat des de diversos punts de Barcelona, fins a confluir a la plaça Universitat a les 17h. Una columna la configuraven patinadors que han sortit a les 16h del Palau Reial, han baixat per Diagonal i Muntaner sota el lema "Patinar no és cap crim" i han girat per Gran Via fins el punt d'inici, allà han organitzat una exibició de salts de skate.


Un altre nombrós grup ha baixat pel passeig de Gràcia sortint des de la plaça del Diamant, on durant tot el matí hi havien hagut activitats en un solar, s'ha construit una txabola, s'han posat videos.... També ha sortit una marxa des de la plaça Folch i Torres, que ha arribat a les 17:30h a la plaça Universitat, després de passar tot el dia fent variades activitats en aquest solar reivindicat pels veïns i veïnes.
Des de Glòries i el poble nou han sortit malabaristes, ciclistes i una batucada que denunciava l'especulació. i l'ús públic del carrer. Un cop congregats i sota el lema El carrer és de tothom s'ha baixat per la ronda Sant Antoni, on s'hi han afegit nombroses prostitutes.

La baixada pel carrer Joaquim Costa ha donat continuïtat a la marxa,fins arribar a la plaça dels Àngels, que ha estat plena de gom a gom. Allí prop de 300 skaters amb el patí alçat han reivindicat l'ús de l'espai públic. Al carrer dels Àngels s'ha produít el trencament d'un vidre de la seu del PSC. A continuació s'ha baixat per la rambla del Raval, on sorpresivament per a tothom, desenes d'antiavalots dels mossos d'esquadra han irrumput amb molta violència, disparant pilotes de goma i apallisant a diverses persones amb cop de porra. A partir d'aquell moment la manifestació ha viscut moments de molta tensió provocada per aquesta actuació. Alguns manifestants han creuat contenidors per a protegir-se de les pilotes de goma. La marxa ha fet cas omís a les provocacions policials i ha baixat fins arribar a la Rambla on s'ha girat pel carrer Escudellers. Allí s'ha continuat fins la plaça George Orwell, on paradoxalment s'hi va instalar -tot i la contradicció òbvia amb el nom de la plaça- la primera càmera de videovigilància de la ciutat.

Per aquest fet s'ha desplegat una gran pancarta on es llegia "Ull, El Gran Clos et vigila". La intenció de finalitzar la marxa a la plaça de Sant Jaume amb la lectura d'un comunicat ha estat abortada conjuntament pels mossos d'esquadra i els UPAS de la Guàrdia Urbana, i finalment aquest comunicat s'ha llegit al carrer Ferran, on s'ha desconvocat la protesta. Tot i que un miler de persones continuen hores d'ara denunciant la limitació del dret a manifestació al carrer Ferran intentant entrar a la plaça Sant Jaume, acompanyats d'una batucada. Segons informacions d'última hora hi hagut varies persones ferides per l'impacte de les porres dels cossos policials, i pel moment sembla que no hi ha persones detingudes.


 

MANIFESTACIÓ CONTRA LA ORDENANÇA DEL CIVISME


El proper DISSABTE 17 de desembre a les 17h a PLAÇA UNIVERSITAT

Una hora abans sortiran cinc columnes de diferents barris de Barcelona:

- PEDRALBES: 16h a Palau Reial baixada d’skaters, patinadors, ciclistes etc. - CIUTAT VELLA: 16h a les Piscines Folch i Torres, veïns contra la violència immobiliària - GRÀCIA: 16h a la Plaça del Diamant, després del “Txabolejar Gràcia” - POBLENOU: 16h a la Makabra (c\Tánger, 40), bicicletada de malabaristes, músics de carrer, gent que fa circ, artistes etc. - SANTS: 16h a Plaça de Sants

Convoquem aquesta manifestació perquè la ordenança del civisme criminalitza la pobresa i la protesta política i retalla drets socials.
Entre altres activitats prohibeix fer al carrer coses com: jugar a pilota, penjar cartells i pancartes, dormir, menjar o rentar-se, pintar graffitis, ¡ patinar, fer malabars, tocar música, prendre una cervesa, la venda ambulant, determinades formes de mendicitat i treball sexual etc.
L’encarregada de fer complir la ordenança serà la Guàrdia Urbana, amb qui tots i totes estarem obligades a col·laborar. La seva paraula tindrà sempre valor de prova.

Pots descarregar-te l'ordenança a:
http://w3.bcn.es/fitxers/ajuntament/ordenancesprovisionalsconvivencia.052.pdf

Pots descarregar-te els qüestionaris sobre civisme a:
http://www.conservas.tk/cuestionarios/cuestioCAT.pdf
http://www.conservas.tk/cuestionarios/cuestioCAST.pdf

Mira també:
http://elcarreresdetothom.blogspot.com
EL CARRER ÉS DE TOTHOM Víctimes del civisme

dimecres, de desembre 14, 2005

 

Los "Voluntaris" han salido a la calle


Ayer realizaaron su primera consulta y fue todo un éxito! (pronto el video online).

Seguiremos relizando encuestas populares a lo largo y ancho de barcelona.Podrás encontrar el cuestionario sobre la nueva ordenanza cíNica en los puntos más concurridos de estás fechas prenavideñas.

La próxima consulta / acción se realizará el Dijous 15 de desembre a les 18h (en punto!)

en PORTAL DEL ANGEL, frente al cine París:

dilluns, de desembre 12, 2005

 

Qüestionari cívic


Els voluntaris contra el civisme han confeccionat aquest qüestionari per donar a conèixer la nova ordenança municipal.
Descarrega'te-l i fes-ne difussió.
Qüestionari en català (pdf)

dijous, de desembre 08, 2005

 

Audiència pública sobre civisme 12 de desembre

El 12 de desembre audiència a l'Ajuntament

El dia 12 a les 18h hi haurà una audiència pública a l'Ajuntament de Barcelona per escoltar el que pensen els ciutadans sobre la ordenança sobre el civisme.

Per a poder accedir a la sala i intervenir (si es vol) cal enviar un mail a forum_participacio@mail.bcn.es indicant el nom, entitat si és el cas, telèfon de contacte i tema del projecte d'ordenança sobre el que anirà la intervenció. Hi ha de TERMINI FINS EL DIVENDRES 9 de DESEMBRE per enviar aquest mail. També et pots inscriure anant directament a una oficina que hi ha a l'Ajuntament (pregunta allí).

Animem a tothom a inscriure's i anar a la audiència a fer sentir de formes diverses la nostra oposició a aquesta ordenança cínica.

dimecres, de desembre 07, 2005

 

Noves convocatòries contra l'ordenança cínica

Amb el civisme i la seva nova ordenança reguladora pretenen marcar les pautes de vida dels habitants d'aquesta ciutat. Un civisme que crida a la convivència i adhesió a la màquina-de-fer-calers, convidant a mirar cap una altra banda front els problemes reals de la misèria quotidiana.

La concentració de treballadores sexuals del 8 de novembre i la del dimarts 22 durant el consell de ciutat a la plaça de Sant Jaume van ser un primer pas de molts per protestar contra un projecte d’ordenança que atempta contra la llibertat pública dels sectors més exclosos de la societat, i un bon precedent per crear aliances entre tots els sectors que ens sentim discriminats i atacats per una possible aplicació de l'ordenança.

És quan ens ajuntem gent diversa amb roblemàtiques socials semblants que els polítics tremolen i es senten amenaçats, cal amplificar l’abast de les mobilitzacions per aturar l’ordenança des del carrer, defensant les nostres maneres de viure, l’accés als recursos bàsics i un ús públic del carrer.

És per consolidar aquestes aliances i per xerrar sobre les diferents iniciatives i propostes que diferent gent indignada (skaters, graffiters,
ocupes, col•lectius varis ...) volen començar una campanya intensiva contra l’ordenança, i que desembocarà en una gran manifestació el dissabte 17 de desembre a la plaça Universitat (dia en que s’acaba el termini d’al•legacions); i en una concentració el 22 de desembre a la plaça Sant Jaume, dia abans de l’aprovació de l’ordenança.Convocatòries:


Dissabte 17 de desembre.

17:00h. Manifestació Plaça Universitat "El carrer és de tothom"


Dijous 22 de desembre.

Concentració Pl. Sant Jaume

dijous, de desembre 01, 2005

 

És hora de reclamar civisme (o la nova Inquisició)


Quan les ideologies es ressequen, quan dretes i esquerres es confonen deliberadament, quan la política és únicament gestió de l’existent, és l’hora institucional de reclamar civisme. Quan es renuncia a l’erradicació profunda de la desigualtat, quan es descarta la pròpia emancipació, quan la forma de vida dominant exclou l’experiència d’un temps més enllà de la mercaderia (sigui l’habitatge, sigui la càmera digital) o del treball assalariat, és l’hora ciutadana de reclamar civisme. Quan l’economia de mercat ha esberlat les relacions comunitàries, quan l’Estat ha monopolitzat l’acció col·lectiva, és hora que milers d’individus atomitzats s’esgargamellin reclamant civisme. Quan, sota la catifa de la marca Barcelona, s’hi ha escombrat dissimuladament l’escòria que genera el “desenvolupament sostenible”, i quan de tants bonys sota l’esquena la catifa es torna incòmoda, és hora de reclamar –unànimement- civisme.

Aleshores una nova Inquisició es posa en marxa, i protagonitza discursos de polítics mediocres alleujats de tenir per fi un discurs; i escalfa els ànims d’anodins ciutadans fins a fer-los saltar del sofà i abandonar el comandament a distància; i totalitza el llenguatge social fins a tornar-lo un monocord crit histèric que reclama: a la foguera! I al foc purificador del nou dogma s’hi llencen bruixes i bruixots, putes de carrer, bongueros impertinents, okupes radicals, guiris borratxos, veïnes porques, fumetes adolescents, sorollosos immigrants, ionkies despistats, homeless a seques.

I així la Institució, com un Torquemada sadollat, respira a fons sabedora de poder guanyar la batalla per un espai públic massa disputat –de fet reconstruït- pels moviments socials heretges dels darrers anys. I així els nous senyors feudals de les constructores i immobiliàries continuen –sense fer soroll, és un dir- edificant i ventilant-se pisos a 40 milions. I així els mass media tanquen -virtuosos com teòlegs de monestir- el cercle de denunciar i reclamar solucions a un problema de la seva creació. I així el ciutadà dorm el son dels justos, confiat en assolir l’únic cel possible. Civisme, civisme, civisme. Haurem de retorçar el concepte fins que perdi tot sentit.

Ivan Miró La Ciutat Invisible 

La Vanguardia posa fil a l'agulla de la campanya mediàtica


A començaments del mes de juliol d’enguany, la direcció del rotatiu del grup Godó, va decidir que centraria la seva campanya de desgast contra l'ajuntament de Barcelona mitjançant la utilització reiterativa de la figura de l'incivisme. Des de l'inici d'aquesta ofensiva, 32 portades del rotatiu han estat encapçalades per titulars que hi feien referència. El contingut d'aquestes portades ha estat molt aleatori, arribant a mostrar imatges d'indigents dormint al carrer amb peus de foto denunciant l'incivisme que es viu al carrer Ferran. Aquesta estratègia informativa ha estat paral·lela en el temps a la consolidació d'Albert Gimeno com a director de l'apartat Vivir en Barcelona, després de la marxa d'Eugeni Madueño. Albert Gimeno tenia un llarg currículum de periodisme policial, i fins i tot havia estat denunciat algunes ocasions per la manca de contrastació de certes afirmacions.

 

La caserna de la "guardia cívica" de Joan Clos


Les UPAS (matins i tardas laborables) i les UNOC (nits i caps de setmana) són les encarregades de fer el que en llenguatge d'Aznar s'anomenaria "netejar els carrers de la ciutat". Aquestes unitats tenen la seu central a la caserna del passeig de la Zona Franca, i han rebut des de fa anys l'adoctrinament de l'intendent Juan José Vilanova Juanola, conegut per la seva brutalitat. Són conegudes internament com a guàrdia pretoriana de Joan Clos, i mai són qüestionades pels socis de govern Mayol i Portabella. Acumulen múltiples denuncies per pallisses a immigrants, indigents, okupes, manifestants 0'7, etc....

This page is powered by Blogger. Isn't yours?